Du trenger ikke dra utenlands for å finne trendy design.

For mange er sommer synonymt med utenlandsferie og shopping, men i år kommer mange av oss til å feriere i Norge. Da hjelper det at mye av det man kan finne i utlandet, kan man også finne her hjemme.

Vi savner alle å kunne reise dit vi vil når vi vil – enten det er til København, London, Paris eller Barcelona. Og for mange er det nettopp shoppingen man gleder seg til. Hva gjør man så hvis man skal feriere her hjemme? Man kan ta turen til Stortorvet, for eksempel.

I Glasmagasinet finner du nemlig en rekke flotte gaver og produkter som du også finner i storbyer rundt omkring i verden – også når anledningen er sommerferie og du gjerne vil kjøpe noe til deg selv.

Skandinavisk design.
– Er du opptatt av skandinavisk design innen møbler, belysning, kjøkken, fashion, interiør, tekstiler og velvære, finner du det i Illums Bolighus flagship store over 4 etasjer hos oss, sier senterleder i Glasmagasinet Anja Løvåsen. I Illums Bolighus finner du en hel egen etasje med møbler og lamper i lekker design, akkurat som i de store bolighusene rundt om i verden.  I fashionavdelingen finner du blant annet merker som DAY Birger ET Mikkelsen,  Mads Nørgaard,  Bruuns Bazaar,  Second Female og Sofie Schnoor for å nevne noen.

– Møbler som finnes på Museum of Modern Art i New York, finner du faktisk også hos oss, supplerer Løvåsen.

Taxfree-priser på mange produkter.
Kanskje du pleier å handle skjønnhetsprodukter i taxfree når du reiser? Mange av de samme produktene finner du også i Glasmagasinet. Flaggskipet til Kicks finner du på Stortorvet, og i sommer får du også taxfree-priser på mange produkter. Og handler du her hjemme, slipper du også at bagasjen din blir tung å drasse på.

– Du trenger ikke å dra til hverken Paris eller London for å handle gode skjønnhetsprodukter eller populære merker, sier Løvåsen.

Kicks har egen avdeling Chanel, Benefit, Mac, Kiehls og Dior, og merker som Nars og Morphe finner du også. Flaggskipet har også en egen beautyavdeling hvor du kan bestille time og skjemme bort deg selv. Kanskje ikke helt ulikt det du ville gjort hvis du var på ferie i Budapest, Tallin eller en annen storby?

– I tillegg kan du hos frisørsalongen Adam og Eva få en skikkelig makeover med både massasje i rygg og hodebunn, legger Løvåsen til. Så hos oss kan du virkelig senke skuldrene i sommer, hvis det er det du ønsker

Det nyeste innen teknologi.
Mange har nok fått øye på noe i utlandet som de har hatt lyst til å kjøpe, men som har blitt for stort for å ta med seg hjem. Ferierer du her i Norge, slipper du nettopp det problemet. Hvis du er opptatt av det nyeste innen teknologi, bør du ta turen til Elkjøp i Glasmagasinet. Her finner du blant annet en egen gamingavdeling som har like moderne og teknisk utstyr som du finner i byer som Tokyo og San Fransisco.

– I tillegg har Elkjøp Glasmagasinet egne eksperter på lyd og bilde – til og med TV på terrassen kan de hjelpe med, forteller senterleder Løvåsen. Og for deg som skal På Norgesferie kan det være kjekt å vite at Elkjøp har et helt eget teststudio for Sonos høyttalere, så her kan du virkelig kan teste og finne bassen som passer deg best.

Vakkert og moderne design.
Senterleder Anja Løvåsen anbefaler også en tur innom Bellas Hus og Magnor Brandstore for de som er opptatt av interiør, samt vakkert og moderne design.

– På Bellas Hus kommer du inn i en verden av vakre gjenstander fra blant annet Missoni og Jonathan Adler, forteller Løvåsen, og på Magnor Brandstore finner du det norskeste av det norske innen håndverk og design.  Munnblåst glass er populært over hele verden, og vi er ekstra stolte av å huse en gammel, tradisjonell håndverksbedrift.

Så hvis du er en av dem som gjerne liker å handle det som er litt utenom det vanlige når du er i utlandet, bør du titte ekstra nøye hvis du tar turen til enten Bellas eller Magnor! Det er verdt å nevne at Magnor Brandstore har åpnet ny og større butikk i Glasmagasinet. Her finner du munnblåste glassprodukter og stentøy fra kjente, norske designere som Halvor Bakke, Finn Schjøll, Simen Staalnacke og Katinka von der Lippe.

– Perfekte produkter til et nydelig sommerbord eller piknik i parken, forteller Løvåsen.

Forevige ferieøyeblikkene!
Du finner ellers det meste du trenger til deilige sommerdager i Glasmagasinets butikker. For deg som liker å forevige ferieøyeblikkene, anbefales en tur innom Oslo Foto. Her kan du få gode tips om hvordan du best kan utnytte blinkskuddene dine. Kanskje du har lyst til å forstøtte øyeblikkene dine til tapet eller printe dem på kapa eller aluminium for å henges på veggen? Fotoentusiastene på Oslo Foto hjelper deg uansett hva du er ute etter!

Litt av hvert for varme sommerdager og svale netter.
Hvis du trenger noe til strandturen, finner du flotte håndklær hos Bellas Hus. Eller hva med et deilig svalt sengetøy til varme sommernetter? Og hvis du trenger solkrem, plaster eller andre produkter som kan være kjekke å ha i bagen, så hjelper Ditt Apotek deg.

I underetasjen i Glasmagasinet finner du Heimen Husfliden med tradisjonsrike interiørprodukter, smykker og antrekk i flott design. Her er det verdt å stikke innom – også om sommeren! Hos Heimen Husfliden finner du dessuten lekre linkjoler og flotte pledd til kjølige sommerkvelder.

Husk at du hos oss også kan ta deg et avbrekk med god mat og drikke. Hva med en avkjølende is-latte på Espresso House i solen utenfor Glasmagasinet, eller Afternoon Tea i Glasmagasinets Spiser i 3. etasje?

I Glasmagasinet finner du alltid flotte produkter til enhver anledning – også når anledningen er sommerferie.  Eller kanskje skal du i et bryllup eller feire noen som har utsatt feiringen lenge? Det finnes alltid en anledning og i Glasmagasinet kan vi hjelpe deg enten anledningen er stor eller liten.

  • Stikkord: afternoon tea, anledning, Bellas Hus, Chanel, fashion, Ferie, gaver, hjemme, illums bolighus, Morphe, Nars, produkter, shoppe, sommer, utlandet
  • Publisert: juni 24, 2021
  • Tekst:

Logg inn