Pakkeliste for en vellykket piknik

Høy stemning og lav puls.

Romantisk piknik for to, eller på tur med storfamilien? Uansett gjelder samme regel: Jo bedre planlagt, desto mer vellykket. Følg Glasmagasinets sjekkliste og nyt utflukten!

Piknik er en av nordmenns favorittaktiviteter på vår- og sommerstid. Kloke av erfaring vet vi at når solen skinner og det er varmt i været, er det bare å komme seg ut fortest mulig. Men hastverk kan bli lastverk. Det er selvsagt ingenting i veien for å være spontan, men med litt planlegging kan vi nesten garantere at utflukten blir bedre. Gjør klart mest mulig – og særlig maten – dagen i forveien for å unngå stress og dårlig stemning før avgang. For dét er i hvert fall helt sikkert; en tur som starter godt, blir alltid best!

Pakkeliste

Mat
Legg opp til en god og mettende, men enkel meny. Både wraps, salater, bagetter, pai, ost og kjeks, frukt og bær er super mat og tilbehør på tur. Husk å planlegge for kurv eller kjølebag.  Ikke glem tilbehøret!  I underetasjen finner du Illums Bolighus gastronomi med masse deilige oster, oljer og tapenader.

Glass og kopper/drikkeflasker
Det kan være lurt å ha med noe som tåler en smell. Særlig glass og kopper kan raskt gå i bakken eller sparkes over ende.
Her får du mange tips i underetasjen hos Illums Bolighus
Men det er ikke feil å ha med flotte glass på turen. Bare sørg for å pakke dem godt inn. Bruk noen tøyservietter eller kjøkkenhåndklær – de kan du jo uansett bruke på turen 🙂

Bestikk og tallerkener
Velg servise som tåler røff behandling. Det finnes et stort utvalg miljøvennlige og praktisk engangsservise. Bestikk liker vi best fra bestikkskuffen hjemmefra. Pakker du inn individuelt i hver sin serviett, tar det mindre plass.  Noen ønsker å ha med finserviset på tur. Det finnes ingen begrensninger bare man pakker det godt inn.  Legg serviset i egen sekk og dekk opp et nydelig piknikbord hvor som helst.

Her er bordet dekket med servise fra Magnor Brandstore, og her kan du like godt dekke på et deilig, mykt pledd.

Ekstra matkniv
Jokeren i kurven er en ekstra kniv. Den behøver ikke være stor så lenge den gjør jobben.  Se utvalget av kniver i Illums Bolighus.

Piknikpledd
Pleddet er både middagsduk og sitteplass, så velg gjerne et pledd med god størrelse. Du finner deilige pledd i alle varianter både hos Heimen Husfliden, Bellas Hus og Illums Bolighus

Deilige pledd i mange varianter finner du i underetasjen hos Heimen Husfliden

Leker
Tålmodigheten til mindre barn er begrenset, så noen enkle uteleker kan være smart å ha på lur. Velg lett og flatpakket som brettspill, badminton, bøker eller ringspill.  Send barna ut på skattejakt – finn kongler og pinner og lag morsomme dyr. Det er bare fantasien som setter grenser.

GOD TUR!

PS!
Husk å rydde etter deg når du har vært ute i naturen!

  • Publisert: mai 12, 2022
  • Tekst:

Logg inn