Elkjøp hjelper deg å velge riktig TV

Det er mye å tenke på når man skal kjøpe TV. Hvor stor eller liten TV skal man ha, hvor skal den plasseres og hvor lang blir avstanden mellom deg og TV-en?  Hos Elkjøp Glasmagasinet kan våre eksperter hjelpe deg med å finne TV-en som passer nettopp deg, din bolig og ditt behov.

Størrelse
Når du skal se på TV har størrelsen på skjermen ganske mye å si for opplevelsen du får. Du kan ikke invitere til Champions League-finale hvis gjestene må ha med kikkert for å kunne se spillerne på skjermen. Den nye «folkestørrelsen» er 65 tommer, og 55–65 tommer er kanskje minstekravet til størrelse for en TV hvis man er veldig glad i sport og filmer/serier og ikke sitter veldig nær TV-en. Hvor langt du sitter fra TV-en er faktisk helt avgjørende for hvor stor TV du bør velge. Sitter du for eksempel 2 meter unna skjermen, bør du ha en TV som ligger på rundt 55-tommer.

Her finner du noen av våre anbefalinger med ulik størrelse og i ulike prisklasser:

55-tommer 

65-tommer

75-tommer

En mer estetisk TV-opplevelse
De siste årene har det kommet flere alternativer til de klassiske TV-modellene – alternativer som utfordrer TV-ens tradisjonelle plass i rommet.

The Frame
The Frame er TV-en som du kan tilpasse etter din personlige stil. Et stort utvalg av rammer gjør det mulig å la The Frame gli sømløst inn i hjemmet og ta plass blant kunsten. QLED-teknologien betyr også fantastiske farger, både når du ser på TV og når du forvandler skjermen til et kunstverk i Art Mode.

Se The Frame her

The Serif
Med sin unike design blir denne TV-en en del av innredningen. I tillegg til et elegant utseende er The Serif utstyrt med Samsungs QLED-teknologi for å gi en imponerende opplevelse i alle situasjoner

Se The Serif her

Bildekvalitet
Høyere oppløsning gjør at du kan sitte nærmere TV-en på grunn av at alle punktene som utgjør bildet på TV-en din blir mye mindre. 4K- og 8K TV-er er som regel utstyrt med kraftigere programvare enn Full HD-TV-er, ettersom de skal kunne bearbeide langt flere punkter på TV-skjermen. En positiv bieffekt av dette er at de som regel også er raskere når du bruker apper som Netflix, Youtube eller lignende

Lyd
Som alt annet handler også lyd-kvalitet om hva du bruker TV-en din mest til, og hva du faktisk har behov for. Men at lyden og stemningen betyr mye for opplevelsen hvis du skal se en film eller sport, er helt sikkert. I likhet med tykkelsen på TV-ene har også lyden generelt blitt tynnere på nyere TV-er. For å få en optimal opplevelse trenger du en form for lydsystem som står i stil med TV-en. Ønsker du det beste systemet går du for et komplett hjemmekinoanlegg. Da får du full pakke med surround-lyd som lar deg kjenne stemningen fra tribunen fra alle kanter. Den mest populære løsningen i dag er en lydplanke med subwoofer.

Her har du et eksempel på en lydplanke med høy kvalitet som løfter opplevelsen:

Les mer om lydplanker her.

 

 

 

  • Stikkord: Elkjøp, Lydplanke, Lydplanker, The Frame, The serif, TV
  • Publisert: mai 21, 2021
  • Tekst:

Logg inn