Kokospavlova med Lemon curd
Mange mener at den ultimate 17. mai-kaken er pavlova. Men hva med å prøve en annen og litt sunnere variant med mindre sukker? Vår nye butikk Sunkost har gitt oss en oppskrift på en frisk og sukkerfri variant av den klassiske pavlovaen! Perfekt balanse mellom syrlig og søtt.
Ingredienser
- 250 g kokosmasse
- 4 ss Sukrin+
- 4 eggehviter
- 3 dl sitronsaft
- 2 egg + 1 eggeplomme
- 1 dl Sukrinsirup
- 125 gram smør i små terninger
- Krem og bær til pynting
Slik gjør du
1. Bland sammen kokosmasse, sukrin og eggehviter.
2. Bre massen utover et bakepapir – ca 0,5 cm tykt.
3. Stekes på 220 grader i 20 minutter. Avkjøl helt før du pynter.
Lemon curd:
1. Visp sammen egg og eggeplomme til en helt klumpfri røre.
2. Ha eggemasse, sitronsaft og fibersirup i en kjele. Varm opp (ikke kok) under omrøring til det hele begynner å tykne.
3. Ta kjelen vekk fra varmen og rør inn smøret. Avkjøl helt.
Ha pisket krem på kakebunnen og hell over lemon curd. Pynt rikelig med bær.