Sjekk ut årets kjøkkentrender hos Elkjøp!

Kjøkkenet er ett av de viktigste rommene i boligen, og det tar Elkjøp på alvor.  Nå har de nyeste kjøkkentrendene kommet og vi deler gjerne nyhetene med dere.  Tekst og bilder er hentet fra elkjop.no

Farger og eik: Dette er kjøkkentrendene i 2023

Interiørdesigner: – Nå skal kjøkkenet være et møbel. Det skal gli inn med resten av interiøret.

Ingvill-Hermansen

Ingvill Hermansen, Interior Design Lead hos Epoq

 

Duse pasteller, klassisk eik og varm burgunder: Epoq lanserer i disse dager en rekke spennende kjøkkennyheter. De siste årene har interiøret blitt stadig mer fargerikt, og det fortsetter også i 2023.

– Vi har jobbet videre med fargene fra forrige lansering. I Norden er vi glade i dempede farger, så det setter preg på årets palett, forteller Ingvill Hermansen, interiørdesign lead hos Epoq.

Årets nye farger består av duse pasteller i rosa, grønn og blå toner og en ny front med lys eik. I tillegg er trenden med mørke kjøkken fortsatt sterk og har derfor fått et tilskudd av burgunder.

Thea Fremo Amundsen

Fargeekspert Thea Fremo Amundsen
Foto av: Simen Øvergaard

Fargeekspert: Mer farger i flere tiår fremover

Thea Fremo Amundsen er sertifisert fargerådgiver og driver studioet Couleur Oslo, der hun hjelper kunder med å velge farger til hjemmet sitt. Hun tror det er lurt å velge mer farger i interiøret nå.

– Ser du på trendsyklusen, er den gjerne ti år hos trendsetterne, deretter ti år hos folk flest, og så tar det ti år før den forsvinner. Vi er egentlig ferdige med hvitt og grått, men det det henger fortsatt ved, si hun og fortsetter.  – Nå er vi et sted der farger er på vei inn. Velger du en modig farge, kan det ta 30 år før den går ut på dato.

Har troen på burgunder kjøkken

Thea tror Epoqs nye pastellfarger kan være en fin inngang for dem som allerede har hvite og lyse farger. Da vil duse farger på kjøkkenet gi fin balanse i hjemmet, men favoritten hennes er burgunder.

– Jeg har skikkelig trua på burgunder kjøkken. Vi har lenge hatt jordtoner som mange føler seg trygge på, og burgunder er en forlengelse av det på samme måte som terrakotta og teglstein, sier hun.

Det viktigste er uansett ikke å være så opptatt av hva som er moderne, men hva du selv liker. Alt er riktig nå, ifølge Thea.

– Man må bygge seg et narrativ. Har du mye blå himmel eller ser du ut på en blokk som har noe ved fasaden? Let etter noe som kan gi mer tyngde i valgene.

Sømløst mellom kjøkken og stue

Epoq har nå flere enn 26 farger i sitt sortement, inkludert årets nyheter.

– Vi er opptatt av å ha en bred palett som ikke bare består av trendene i markedet, men trenden som passer for deg. Nå skal nemlig stue og kjøkken flyte mer i ett, så det er viktig at vi har farger som gjør at man kan tilpasse kjøkkenet til resten av interiøret, forteller Ingvill.

At kjøkkenet skal gli sømløst over i interiøret vises ikke bare i fargeutvalget, men også gjennom utformingen av kjøkkenet.

Ingvill forteller at mange drømmer fortsatt om kjøkkenøy, men nå skal man gjerne ha avrundede kanter. Stadig flere dropper overskap og har heller en hylle til de fineste kaffekoppene. Kjøkkenviften skal ned i platetoppen og på veggen skal man heller ha et stort bilde.

– Alt skal bort og gli inn i stuen.

Viktig med smarte løsninger

Årsaken er kanskje at mange har mindre plass enn før og at det er vanligere med åpen kjøkkenløsning. Derfor er det også viktig med smarte og plassbesparende løsninger.

– Frokostskap er blitt veldig populært. Skapet gjør at du kan åpne dørene 160 grader. Det er like fint inni som utenpå, forklarer Ingvill.

Hyllene kan justeres og det er plass til strømuttak slik at du for eksempel kan ha kaffemaskin, brødrister eller mikrobølgeovn lett tilgjengelig. Når du vil skjule eventuelt rot er det bare å lukke skapet.

Ingvill forteller at de selger mest skuffer i stedet for underskap. Mange synes det er mye mer oversiktlig.

– Og nå bryr folk seg også om hvordan det ser ut inne i skuffen. Man har filt eller gummimatter og ulike skuffeinndelere å velge mellom. I tillegg har mange belysning i skuffen. Sånt gjorde man ikke før.

Les mer om Elkjøps mange smarte løsninger her

Dette var årets kjøkkentrender – hvilken velger du til kjøkkenet ditt?

  • Publisert: februar 16, 2023
  • Tekst:

Logg inn