Oslo Foto – En verden av muligheter

Det begynner å bli en stund siden verden ble digital. Samtidig sitter mange av oss på minner, historier, ferier og viktige hendelser som ble dokumentert lenge før det var noe som het speilrefleks og minnekort. Hos Oslo Foto kan du få hjelp med å digitalisere gamle bilder og minner. På den måten får du mulighet til å dele bildene med flere og ha glede av dem i lang tid fremover.

Slik fotobutikker var i gamledager
Hos Oslo Foto kan du være trygg på at du møter mennesker med svært mye kunnskap og erfaring, og ikke minst lidenskap for faget. Alle produktene som tilbys har svært høy kvalitet, og de produseres også i butikken.

Det er Hilde Furuseth Olivares og Marius (etternavn) som driver Oslo Foto. De har godt over 20 års fartstid i laboratorium.

– Vi er en fotobutikk slik fotobutikker var i gamledager, forteller Hilde. Der mange kjeder sender all produksjon ut av landet, legger vi stolthet i å gjøre det aller meste selv.

Eget fotolaboratorium
Noe av det som skiller Oslo Foto fra andre foto-butikker, er tjenestene vi tilbyr. I butikken finner du blant annet et eget fotolaboratorium for filmfremkalling – både fargenegativ, sorthvit og lysbilder, samt bildeproduksjon fra albumstørrelser til store formater opp til 100 x 150 cm.

– Og så er vi jo veldig populære blant entusiastene, forteller Hilde. Vi har mange fotografer og fotoentusiaster på kundelisten vår! De bestiller store formater på fineart-papir, til utstillinger eller til videre salg.

Hilde kan også fortelle at Oslo Foto tilbyr fineart print montert på aluminium, et av butikkens mest populære storformatprodukter.
– Vi gjør alltid nødvendige manuelle tilpasninger på våre utskrifter, legger Hilde til. Ingenting overlates til tilfeldighetene og vi kommuniserer ofte med kunden underveis i prosessen.

Noe som også gjør Oslo Foto til en unik butikk, er produktet «kapavegg» som tilbys.

– Her kan man f. eks dekorere en trappe gang, gjeste toalett eller lignende, med en drøss av bilder i mindre eller større størrelser, forteller Hilde.

Reproduksjon og restaurering
Oslo Foto er selvsagt også et sted for hobbyfotografen. I butikken finner du et stort utvalg rammer og album, og Hilde, Marius og de andre ansatte hjelper med alt fra fremkalling og digitalisering av film til reproduksjon og restaurering av gamle bilder.

– Vi har svært lang erfaring med reproduksjon og restaurering av gamle bilder, forteller Hilde. Bildene digitaliseres, og behandles og restaureres digitalt, deretter printes de ut på kvalitets-fotopapir eller fineart-papir. Gamle bildeorginaler kan også reproduseres i store størrelser om man ønsker. I tillegg kan vi digitalisere gamle negativer og lysbilder, slik at de lettere kan deles med familie og venner. Dette er det flere som ønsker i forbindelse med konfirmasjoner, skifte etter dødsbo eller opprydding på loft eller i kjeller.

Økende trend
Fremkalling og digitalisering av film, pluss salg av 35 og 120 film har vært en økende trend de siste 10 årene.

– Det er slik ungdom og unge voksne liker å ta bildene sine for tiden, og det ser ikke ut til å avta, forteller Hilde. Dessuten er polaroid film også populært.

En annen kategori kunder, er de som bruker mobilen som fotoapparat, tilføyer Hilde:

– Utviklingen har jo vært enorm og kvaliteten begynner å bli veldig bra fra mobilkameraer. Vi har mange måter kunden kan bestille bilder fra mobilen på, både med app, mobiltilpasset nettside (bildebestilling.no) eller fotokiosker i butikken.

Følg Oslo Foto på Instagram: @oslofoto.as

  • Stikkord: Bilder, Foto, Oslo Foto
  • Publisert: juni 28, 2021
  • Tekst:

Logg inn