Kan du historien bak bunaden din?

Uansett om du har bunad fra før, eller går og drømmer om å få en, finner du din bunadsekspert hos Heimen Husfliden i Glasmagasinet. Butikksjef Hege Andresen, sammen med sine ansatte, hjelper deg gjerne til å bli mer kunnskapsrik om bunad.

Lærer du deg historien bak en bunad eller folkedrakt tror jeg du blir mindre redd for å gjøre feil. Vi bestemmer ikke hva du har lov til å bruke eller ikke, men vi er her for å veilede og hjelpe slik at du kan ta gode valg, og finne riktig tilbehør.

Kan jeg kombinere tilbehør, smykker eller hodeplagg til bunaden?

Mange spør om de har lov til å bruke den og den bunaden eller det og det tilbehøret, og det kan ikke vi bestemme. Derfor vil jeg at du heller skal fokusere på hvor bunaden kommer fra, hvilket tilbehør som passer til din bunad og ut fra det ta dine egne valg, forteller bunadsekspert Hege.

Hvor lang tid tar det å lage en bunad?

Det varierer veldig på hva slags bunad man skal ha, men å regne med rundt 120-200 timer på selve broderingen er vanlig. Den skal også sys sammen, og det tar ca 30-50 timer. Det er grunnen til at bunad er forholdsvis kostbart, fortsetter Hege. I tillegg er hver eneste bunad laget spesialtilpasset til deg.

Når kan jeg bruke bunad?

Bunad har for oss blitt et festplagg. Det er også tradisjon for å bruke bunad i begravelse, men det er ikke like vanlig over hele Norge. Ellers kan den brukes i alt fra dåp, bryllup, konfirmasjon, bursdagslag til middag hos kongen. Bunad er et galla-plagg, og hvis du skal på en stor fest i utlandet er det kjempestas å bruke bunad!

Heimen Husfliden er en komplett bunadsbutikk, med både sølv til alle bunader og alt du trenger av tilbehør – fra ekstra pynt til regntøy.

Varmt velkommen til Heimen Husfliden i Glasmagasinet for en hyggelig bunad-prat.

  • Stikkord: bryllup, bunad, fest, festplagg, folkedrakt, glasmagasinet, heimen husfliden, Husfliden, konfirmasjon, sølv, tilbehør
  • Publisert: oktober 23, 2020
  • Tekst:

Logg inn