Guide til bruk av tøyservietter ved borddekking

Tøyservietter er en viktig del av borddekkingen, ikke bare for deres praktiske bruk, men også fordi de tilfører en ekstra touch av stil og eleganse til ethvert bord. Uansett om du forbereder et formelt middagsselskap, en uformell sammenkomst, eller en festlig anledning, kan riktig valg og presentasjon av tøyservietter gjøre en stor forskjell. 

Hvilke type tøyservietter finnes? 

Bomullsservietter

LANGKILDE & SØN, FLORA serviett med valmue – fra Illums Bolighus

Dette er jo klassikeren. De er svært populære på grunn av deres holdbarhet og evne til å absorbere fuktighet godt. Bomullsservietter er ideelle for både formelle og uformelle innstillinger og kommer i en rekke farger og mønstre.

 

Linservietter

Georg Jensen Damask – plain linservietter, light oak – fra Illums Bolighus

 

Lin er kjent for sin elegante tekstur og evne til å forbedre borddekkingens utseende betydelig. Linservietter er oftest brukt i formelle settinger og krever mer vedlikehold enn bomull.

 

Damaskservietter

Georg Jensen Damask- light green – fra Illums Bolighus

En damaskserviett er laget av damaskstoff, kjent for sitt detaljerte og glansfulle mønster. Disse serviettene er vevd slik at mønsteret vises som skiftende matte og skinnende områder, ofte med florale eller geometriske design. Damaskservietter er svært populære i formelle sammenhenger på grunn av deres elegante utseende. Stoffets holdbarhet gjør det også praktisk for arrangementer som krever en følelse av luksus, som brylluper og formelle middager.

 

Presentasjon av tøyservietter

Bretting

Riviera Scallop Serviett – fra Bellas Hus

En klassisk måte å presentere tøyservietter på er å brette dem i en spesifikk form, som en fane, rose, eller en enkel rektangulær fold. Brettede servietter kan plasseres på tallerkenen eller til venstre for gaflene.

 

Ruller

Cobra serviettring – Georg Jensen – fra Illums Bolighus

En annen populær metode er å rulle serviettene og sikre dem med en serviettring. Dette er en praktisk og stilfull måte å holde servietten sammen på, samtidig som den er lett tilgjengelig for gjestene.

Ved å velge riktig type servietter og presentere dem på en gjennomtenkt måte, kan du heve atmosfæren ved bordet og sikre at dine gjester føler seg både velkomne og verdsatte – uansett anledning.

  • Publisert: mai 6, 2024
  • Tekst:

Logg inn