Bryllupsgavene som varer ekteskapet ut

Det er få anledninger som er større enn bryllup. Det er en anledning man husker for resten av livet, og dagen er rett og slett en kjempefest. Mye må derfor planlegges, og mye må ordnes. Noe av det vi i Glasmagasinet kan hjelpe dere med før den store dagen, er gavene.

I motsetning til de fleste andre anledninger, er bryllup en begivenhet hvor man kjøper gaver til to. Det handler derfor om å finne noe som begge parter kan få glede av. Hos Bellas Hus finner du en rekke flotte produkter til både han og henne, enten du er ute etter interiør til hjemmet, flotte vaser og skulpturer, eksklusivt sengetøy eller noen myke og behagelige håndklær.

– Det fine med mange av produktene våre, er at de passer begge kjønn, forteller Elin Thorsen, butikksjef. I tillegg er mange av produktene fra Bellas Hus egen kolleksjon, det er altså gaver du ikke finner hvor som helst.

Missoni Home er et av merkene som er populære hos Bellas Hus, og deres produkter gjør seg veldig fint på gavebordet.

– Hvorfor ikke kjøpe matchende badekåper? Sier Elin. En slik gave er både praktisk og romantisk å gi.

I tillegg til badekåper, tilbyr Missoni Home håndklær, badematter og andre fargerike tekstilprodukter.

– Dette er bærekraftige kvalitetsprodukter som varer lenge, legger Thorsen til.

Hun trekker også frem Bellas Hus eget sengetøy, laget av egyptisk bomull i tidløst og klassisk design:

– Sengetøy er noe man alltid trenger, og jeg tror vi alle synes det er deilig å få nytt. Det trenger liksom ikke være så vanskelig å skape hotell-følelse hjemme!

Bellas Hus sin egen kolleksjon består også av en rekke andre flotte produkter som gjør seg på gavebordet, blant annet behagelige puter og myke pledd.

– Når vi snakker om gaver kommer vi heller ikke utenom Jonathan Adler, et svært populært merke her på Bellas, sier butikksjefen.

Adler er kanskje spesielt kjent for sine særegne vaser, men alle produktene er inspirert av modernisme, kunst og pop-kultur. En vase som ser ut som et kunstverk gjør seg nok i de fleste hjem!

 

God kvalitet gjør at gavene varer ekteskapet ut.

I Illums Bolighus finner du tidløst design, klassikere og det aller meste til hjemmet. Produkter som passer perfekt som bryllupsgaver, med andre ord!

– Designprodukter er alltid populært på gavelisten, for eksempel produktene fra Georg Jensen, forteller Oliver Kristiansen,  gavelisteansvarlig  i Illums Bolighus. Gjestene synes kanskje det er litt kjedelig å kjøpe et middagsbestikk, men det er et eksempel på en gave som veldig mange ønsker seg. Likeså serviser av alle slag som er populære å samle på. Kristiansen mener det er bedre å sette opp for mye enn for lite på gavelisten.  Vi registrerer at gavelisten også blir brukt til senere anledninger, forteller han.

Kristiansen nevner både støpejernsgryter, kjøkkenkniver, og vinkarafler og vinglass-serier som andre populære gaver.

For andre som kanskje skal i gang med å etablere et hjem, passer produktene fra italienske Smeg perfekt. Smeg har designet bruksprodukter til hjemmet siden 1984, og har samarbeidet med en flere verdenskjente designere og arkitekter.  Noe annet som er verdt å nevne, er at Illums Bolighus også har sølvbestikk fra TH. Marthinsen. Martinesen har designet og formet et livsgrunnlag som skulle vise seg å vare i generasjoner. Hans rene, skandinaviske designlinjer og gode formsans har blitt kjennetegnet til Th. Marthinsens produkter. Dette er gaven som både varer ekteskapet ut, og som kan gå i arv.

– Mange som setter opp gavelister, er redde for å sette opp for dyre gaver selv om det er ting de virkelig ønsker seg eller trenger. Det trenger ikke nødvendigvis å være et problem.

– Det blir mer og mer vanlig at folk går sammen om å kjøpe gaver.  Med denne trenden skal du ikke være redd for å sette dyre produkter på gavelisten, forteller Oliver.
De som gifter seg i sen alder, ønsker seg ofte større ting.

Det er jo ganske logisk, da har man gjerne det meste man trenger, og man ønsker seg gjerne færre, men større gaver.

 

Du kan godt kjøpe møbler i bryllupsgave!

Kanskje trenger brudeparet stoler til hjemmet? Sjekk ut klassikerne til danske Carl Hansen & søn. Møbler blir mer og mer populært på gavelistene i Illums Bolighus.

Lampene fra Louis Poulsen kler de fleste hjem. Lampeuniverset byr på en rekke ikoniske lamper, enten du er ute etter pendler, gulvlamper, vegglamper eller bordlamper.

– Mange av disse lampene ligger jo i en høyere prisklasse, men som sagt hender det rett som det er at folk går sammen og spleiser hvis det er lamper brudeparet ønsker seg.

 

Munnblåst design fra norske skoger.

Du trenger heller ikke å dra langt hvis du er ute etter særegne vaser og flotte glass. Magnor Glassverk sin egen merkevarebutikk, Magnor Brandstore, ligger nemlig i Glasmagasinet, og her finner du munnblåste gaver fra kjente designere og kunstnere som virkelig står ut på gavebordet.

Cape er en vakker serie fra Halvor Bakke som består av dekorfat, serviettringer og presskanner. Serien pynter virkelig opp et middagsbord, og produktene passer perfekt som gaver når anledningen er bryllup. Produktene i fargen Champagne er spesielt populære!

Fra det stilrene og tidløse til det fargesprakende og spenstige: serien Swirl av Camilla Prytz er noe for seg selv. Den populære serien består av drikkeglass og lykter – i en rekke ulike fargekombinasjoner. Disse vasene er veldig populære som bryllupsgaver sier gjengen i Magnor Brandstore.

For et ektepar som har mange stemningsfulle kvelder å se frem til, kan vi anbefale den fantastiske serien Iglo, formgitt av det kjente paret Knut&Kjartan. Serien består av en rekke flotte lykter og vaser, inspirert av den organiske formen på en isblokk som speiles i solnedgangen i et gjennomfrosset arktisk landskap. Produktene kommer i forskjellige størrelser, og sette virkelig stemningen når høsten kommer og dagene blir mørkere.

Technogaver for lekne brudepar.

Flere setter også diverse elektronikk på gavelista, og da gjerne produkter som begge parter kan få glede av sammen. Og enten man er glad i filmkvelder eller festmiddager, så kan du være sikker på å finne noe hos Elkjøp i Glasmagasinet.

Sonos Move er en trådløs høyttaler som du kan ta med deg overalt – perfekt for fine dager på hytta, stranda eller på balkongen. Høyttaleren har klokkeren lyd, er sprut- og støtsikker og finnes i både sort og hvit farge.

Med årene har gaming blitt noe flere og flere også gjør sammen. Det har kommet en rekke morsomme spill på markedet – alt fra karaoke til quiz. En spillkonsoll som for eksempel Nintendo Switch kan være veldig morsom å gi i bryllupsgave, og en gave som garantert kommer til å by på mye moro!

På Elkjøp finner du også det meste innen kjøkkenutstyr og kjøkkenapparater. Det blir aldri feil å gi en gave som gjør at ekteparet kan dele kulinariske opplevelser også i hjemmet.

Kanskje du kan hjelpe ekteparet på vei med å gjøre fremtidige morgener enda bedre?

Hvis du er på jakt etter litt mer tradisjonelle gaver, da anbefaler vi deg en tur innom til underetasjen for å besøke Heimen Husfliden. Hva med den flotte og varme «kjærlighetsvotten» fra Sælbu? Snakk om romantisk gave!

Uansett hvilken bryllupsgave man er ute etter, så finner du det meste her på Glasmagasinet. Vi ser frem til å hjelpe dere frem mot den store dagen, og ønsker alle hjertelig velkommen inn til en hyggelig handel!

  • Stikkord: anledning, anledninger, brudepar, bryllup, bryllupsgave, design, ekteskap, gavetips, gjester, glasmagasinet, hjem, interiør, produkter
  • Publisert: januar 27, 2022
  • Tekst:

Logg inn