Vårens nyheter fra Magnor er her!

Magnor Glassverk har lansert sine helt ferske nyheter i sin Brandstore her i Glasmagasinet.  Vakre farger og mønstre preger vårens vakre nyheter i tillegg til klassisk design og nye varianter av kjente klassikere.

 

La deg inspirere av MARNA HAUGEN

AFTER RAIN er vakre og elegante vaser i eksklusivt kunstglass, designet av den kjente og prisbelønte influenseren Marna Haugen. Inspirasjonen til dette lekre designet har hun hentet fra sitt eget liv, både fra oppturer og nedturer.  Mens Marna tegnet vasene, reflekterte hun om livet. Livet kommer ikke uten motstand. Vi møter utfordringer, tar noen slag på veien, og noen av de definerer oss mer enn andre. De sliper oss, styrker oss og former oss til å bli nettopp de vakre menneskene vi er. Det uperfekte blir det perfekte. Det er vakkert. Og vi hadde ikke vært de fine menneskene vi er i dag, uten utfordringene vi har møtt, sier Marna. Slik er det også med vasene AFTER RAIN. De hadde ikke vært så vakre som de er, uten avtrykkene. Det er bulkene og fordypningene i overflaten som former vasene og gjør de så uperfekte og samtidig så perfekte.

AFTER RAIN er estetisk og myk i formspråket, og kan benyttes både som vaser og lykter. De er like fine alene som i grupper, og gir følelsen av hverdagsluksus. Produktene har et unikt uttrykk der ingen blir like, noe som er bevis på godt håndverk. De er munnblåst og håndlaget i ekte krystall av erfarne glassblåsere i glasshytta på Magnor.

 

La deg inspirere av STORM STORM

Storm Storm er en populær stylist og designer som har lang erfaring som stylist og kan dette med interiør. Inspirasjonen henter han fra hele verden, gjerne gjennom spennende naturvin, mat og musikk, men også ved fysiske interiører og møter med ulike estetiske uttrykk. La Storm ta oss med på en interessant reise ut i et spennende designunivers. For Magnor Glassverk har Storm med stor suksess designet porselensserviset VOYAGE, og han er igjen aktuell med den nye interiørserien GALAXIE – elegante og stemningsfulle lykter og vaser i tre størrelser i en lekker koksgrå farge. Inspirasjonen til dette lekre designet har han hentet fra den magiske nattehimmelen med stjerner som funkler og drømmer som styrer fantasien.

Serviset VOYAGE og gir en touch av art deco og luksuriøs fransk bistro. Inspirasjonen har Storm hentet fra sine reiser verden rundt, fra motedesignere og eksklusive interiører.  Storms tid som designer av boutique-hotell midt jungelen i Tulum i Mexico, inspirerte til å inkorporere vakre, håndtegnede elementer derfra, bl.a. noe av det vakreste Storm vet; palmen. Palmen symboliserer en personlig opplevelse av lykke og frihet. Den har også positiv symbolikk i forhold til vennskap; om å stå imot press fra andre, gode nyheter, tålmodighet og komfort.

 

La deg inspirere av KNUT & KJARTAN

FJORD er serviset som er en fusjon mellom epoker og en flørt med klassiske blå porselenstradisjoner. Knut & Kjartan har gått bort fra den koboltblå fargen og heller valgt et moderne jeansblått univers. Illustrasjonene er malt i akvarell av designerne selv. Serviset gjenspeiler norske folkeminner fra Valdres og Finnskogen, så vel som arkitektur fra dagens moderne samfunn.

Knut og Kjartan ønsket å gå i barndommen og gjenskape tryggheten på bestemors kjøkken. De ville videreføre gamle tradisjoner på en ny måte og har hentet elementer både fra rosemaling og treskjæring fra traktene hvor de begge vokste opp. Kontrasten ligger i det litt uventede, hvor moderne arkitektur møter organiske elementer, uten å miste syne av arven vi må ta vare på og videreformidle. Formspråket er organisk og tradisjonsrikt. Derfor er dette serviset laget for å hedre alle bestemødre som har skapt trygget og varme på ethvert norsk kjøkken gjennom tidene.

La deg inspirere av HALVOR BAKKE

Halvor Bakke er anerkjent interiørdesigner og hele Norges interiørkonge som programleder i «Eventyrlig Oppussing». Han har designet interiør, møbler, fargekart, tapeter, sengetøy, kjøkken, bad og hytter. Halvor Bakke kan dette med interiør, og gir oss ny inspirasjon. For Magnor Glassverk har han med stor suksess designet seriene Cap Classique, Cape, Clifton, Lerk, Linen, Lux, Noir, Nostalgi, Pure, Rocks, Savanna, Skyline, Vera og Wood. Nå er han aktuell med nyhetene; DRINK barglass, NOIR cocktailglass, ROCKS CLEAR boller og PURE MOLE bestikk. Halvor Bakke og hans interiørverden fortsetter å begeistre!

NOIR COCKTAIL er nyhet og en videreføring av den populære serien NOIR, designet av interiørdesigneren Halvor Bakke. Cocktailglasset NOIR lar cocktailen utfolde seg både smaksmessig og utseendemessig. Den estetisk runde og myke formen gir god plass både til drikke og pynt. Den høye stetten holder drinken kjølig og frisk, og hindrer at cocktailen varmes opp av hånden. Det store volumet gjør at glasset passer perfekt til cocktails, drinker, bobler, forretter, desserter og konfekt. Cocktailglasset er et lekkert supplement til NOIR eller som tilleggsglass til andre serier. Den sorte fargen er glamorøs og fristende. Vi drikker som kjent med øynene.

NOIR er fløyelsmyk og mystisk som en forførende parisisk kveld. Inspirasjonen har designeren hentet fra sine reiser til Le Marais i Paris, et trendy område med særpreg av naturmaterialer, mørk eleganse og fantastiske matopplevelser på verdenskjente restauranter med gourmetmat. Det er denne følelsen Halvor Bakke formidler med NOIR. Selv er han glad i å lage mat og mikse drinker, og serverer alltid av glass som hever opplevelsen og blir lagt merke til.

 

 

La deg inspirere av FINN SCHJØLL

FAMILY er en sjarmerende og elegant vase med myke og moderne former. Den kommer i tre lekre størrelser i funklende klart glass, og er formgitt av blomsterdekoratøren og tv-profilen Finn Schjøll. Med inspirasjon hentet fra hans vidunderlige blomsterverden, har han skapt en stram og tiltalende vase som vil være et naturlig midtpunkt i hjemmet for hele familien.  Finn Schjøll kan blomster, og har gitt FAMILY de egenskaper en vase bør ha. Den stramme kanten holder godt på blomstene slik at de står vakkert. Den runde formen har plass til mye vann som gjør at blomstene lever lengre. Vasen krever bare noen få blomster, blader, strå eller grener, og kan benyttes alene eller flere i gruppe.

Inspirasjonene til vasene og de ulike størrelsene har designeren hentet både fra blomsterverden og fra mangfoldet i familier. Familier er ulike og har familiemedlemmer som er forelder, ungdom, barn, barnebarn, men også ektefelle, partner, søsken, søskenbarn og tante/onkel. Enten man er alene, eller har liten eller stor familie, vil vasene FAMILY skape glede og være et midtpunkt.

 

Tekster og bilder er hentet fra Magnor Glassverk.

Foto:  Mona Nordøy

  • Publisert: februar 8, 2023
  • Tekst:

Logg inn