Vårens designnyheter fra Magnor

Med stilfullt og elegant design, er det lett å la seg inspirere av vårens nye tilskudd hos Magnor. Bli bedre kjent med vår nye designduo Knut & Kjartan, samt produkter fra Halvor Bakke og Finn Schjøll.

Nyheter fra Knut & Kjartan (Knut H. Pelerud & Kjartan P.Haugen) for Magnor Glassverk
IGLO er en vakker og stemningsfull serie vaser/lykter. For å fargesette vase-/lykteserien, som består av tre ulike størrelser i tre ulike farger, har man hentet inspirasjon fra den nordiske vinteren – med basis i to mørke toner og én gyllen aksent. Formspråket gjør at vasene/lyktene kan stå like mye alene som med vakre vårblomster eller levende lys i vintermørket.

IGLO kommer i størrelsene liten 9 cm, medium 15 cm og stor 22 cm. Serien er munnblåst av erfarne glassblåsere med lange tradisjoner i håndverket. De er håndlaget av gjennomfarget glass i valørene «askesort», «kongeblå» og «varm cognac».

KNUT & KJARTAN ble først kjent gjennom realityprogrammet «Sommerhytta» på TV2 hvor de ble fulgt, ikke bare med oppussing, men i prosessen med å få en datter gjennom surrogati i USA. Med den nye serien IGLO designer Knut & Kjartan sin debutkolleksjon for Magnor Glassverk, med inspirasjon fra nettopp barndommens mange islykter.

 

Nyheter fra Halvor Bakke for Magnor Glassverk
ROCKS TOPAZ er elegante og sofistikerte lykter, designet i en gyllen topas-farge. Topas er en høyt elsket edelsten som kommer i en rekke farger, men den mest ettertraktede er den gylne fargen. Lyktene Rocks kommer også i koksgrå, mosegrønn, blå og klar variant.

Inspirasjonen til formgivningen har Halvor Bakke hentet helt tilbake til istiden, fra sine mange turer til Mølen. ROCKS TOPAZ består av to deler; telykt 12 cm og stormlykt 22 cm som begge er munnblåst og håndlaget av yrkesstolte glassblåsere.

WOOD er en gedigen og luksuriøs stormlykt. Halvor Bakke har her kombinert sobert treverk med funklende glass. Resultatet har blitt til en unik stormlykt som vil være selve midtpunktet i interiøret og som bare oser design.

WOOD kommer som en klar stormlykt i munnblåst og håndlaget glass med lyslasert eikesokkel. Selve glasslykten er 26 cm høy og 22 cm i diameter. Her er det god plass til å legge i det man finner i naturen som stener, skjell, gress, kongler og lyng – eller hvis man bare ønsker å holde den helt enkel med et kubbelys eller bruke den som vase til blomster og strå.

CLIFTON er trendy og stilige drikkeglass med tilhørende mugge. Serien kommer både i funklende isklar og i gyllen variant. Inspirasjonen til formgivningen har Halvor Bakke hentet fra sine reiser til Sør-Afrika. Der besøker han alltid de nydelige Clifton-strendene.

CLIFTON består av en mugge på 1,5 liter og drikkeglass i to størrelser; 25 cl og 40 cl.  Serien er munnblåst og håndlaget av yrkesstolte glassblåsere i lekkert optisk riflemønster

LINEN er en delikat og hverdagslig porselensserie i åtte funksjonelle deler. Porselensserviset er lyst og lekkert med en vakker linstruktur. Inspirasjonen har Halvor Bakke hentet fra naturen og de lyse interiørene, og selve dekoren er overført direkte fra et linstoff i linskapet hjemme hos ham selv på småbruket Trae i Stavern.  Resultatet er vakre, tidløse og funksjonelle deler som passer til frokost, lunsj, middag og kveldsmat.

LINEN består av krus 30 cl, asjett 21 cm, flat tallerken 27 cm, dyp tallerken 20 cm, müslibolle 15 cm, bolle liten 23 cm og bolle stor 31 cm.

Halvor Bakke er en av Norges mest populære interiørdesignere, godt kjent som programleder fra ulike tv-programmer. Han har designet interiør og møbler, laget fargekart og tapeter, utviklet sengetøy og lansert kjøkken og hytter. Halvor Bakke kan dette med interiør, og gir stadig ny inspirasjon til de norske hjem. For Magnor Glassverk har han med stor suksess designet bestselgerne Cap Classique, Cape, Lerk, Lux, Noir, Pure, Rocks, Savanna, Skyline og Trae. Han er nå aktuell med nyhetene; CLIFTON glasserie, LINEN porselensserie, ROCKS TOPAZ lykter og WOOD stormlykt.

Nyheter fra Finn Schjøll for Magnor Glassverk
BOBLEN KOKS er en videreføring av Finn Schjølls store designsuksess med Boblen. Nå lanseres vasene i en vakker og elegant koks farge. Formgivningen av BOBLEN er inspirert av myke vanndråper, og de fine kragene holder godt på blomstene og hjelper dem med å stå vakkert.

De tre nye vasene i koks kommer i størrelsene mini 7 cm, liten 12 cm og medium 16 cm. Vasene er gjennomfargede, munnblåste og håndlagde av erfarne glassblåsere med lange tradisjoner i håndverket.

Finn Schjøll er en av Norges mest folkekjære blomsterdekoratører, tv-personligheter og foredragsholdere, godt kjent for sitt gode humør og sine kloke uttalelser. Han kan nettopp dette med blomster og dekorering, og gir stadig ny inspirasjon til hvordan man kan glede andre og hvordan man kan dekorere sitt hjem. For Magnor Glassverk har han designet suksessene Boblen, Dråpen, Florytale og One. Nå er han aktuell med den nye versjonen av vasene BOBLEN KOKS.

  • Stikkord: design, glass, håndlaget, håndverk, Iglo, lykter, magnor, munnblåst, Norge, vaser
  • Publisert: januar 29, 2021
  • Tekst:

Logg inn