Smaken av jul

Juletrepynting, julebukk, juleblomster, julegaver og julekaker. Vi har mange juletradisjoner, men det blir ikke jul uten julegodteri.

Allerede i november er byen preget av julestemning. Det er julelys i gatene, folk som har startet gavehandelen og julebordsgjester venter på juletallerkener. I Glasmagasinet har julegodteriet inntatt butikkhyllene. Hos Apotek 1, Illums Bolighus og Magnor Brandstore bugner det av søtsaker som virkelig gir deg smaken på jul.

Sjokoladetrøfler, brente mandler og marsipan er av klassikerne, men det finnes også et knippe julegodterier man kanskje ikke har unnet seg før. 

Illums Bolighus:

The Mallows er seige og søte konfekt-aktige karamellfylte marshmallows som ikke minner om noe annet godteri. Disse danske økologiske juvelene kommer i 15 ulike varianter, alt fra belgisk sjokolade til pasjonsfrukt til bringebær og melkesjokolade for å nevne noen. Det er ikke sikkert du greier mer enn én av gangen …

Lakrids by Bülow er kanskje en gjenganger hos enkelte, spesielt Classic, The Original og Salt And Caramel. Sesongens lakriskuler er Frozen med smak av peppermynte, sjokolade og lakris kan den minne om en bedre og mer spennende After Eight. Butter Cookie er også verdt å nevne, med smak av pepperkakedeig er dette glede som oser jul.

Niederegger er en av klassikerne. Pakket hver for seg har disse små sjokoladetrukne marsipanbitene fra Lübeck fylt skålene i mange norske hjem i en årrekke.

Ditt Apotek:

Brente mandler er nok en klassisk konfekt. Disse er kjent over hele Europa og blir ofte spist året rundt lenger sør. Mens i norden er dette en trofast juletradisjon.

Sjokoladetrøfler med havsalt er en populær søtsak der det salte og søte blir blandet sammen, med det bitre fra sjokoladepulveret rundt trøflene er dette en godbit som er velbalansert. Her også er det om å gjøre å ikke spise for mange på en gang.

Magnor Brandstore:

Sjokolademandler er også en variant av mandel-snop. Deilige ristede mandler som er trukket i et delikat lag av sjokolade med et mønster utenpå som kan minne om mørk marmor med innslag av gull. Et spennende julegodt å servere gjestene.

Konfektsjokolader som ser flotte ut, men som ikke ødelegger lommeboken. Disse kan minne om delikatessene fra Pascal lager. En og en ligger beskyttet i en liten brun papirform som tar seg godt ut sammen med enten te eller kaffe som en ettermiddags-snack.

  • Stikkord: glasmagasinet, Julegodteri, Konfekt, Sjokolade
  • Publisert: november 28, 2022
  • Tekst:

Logg inn