Bærekraftige julegaver hos Tise Basics POPPOPP

Har du vært innom Glasmagasinet i det siste har du sannsynligvis lagt merke til Tise Basics som har tatt over de midlertidige POPPOPP-lokalene i første etasje. Men hva er egentlig Tise Basics, og hvem er personene bak?

Tise Basics har holdt på i drøye tre år, og er opprinnelig en nettbutikk eid av gjenbruksappen Tise. De gjør det enklere for forbrukere å finne gode og bærekraftige alternativer til det man ikke kan eller ønsker å kjøpe brukt. Med POPPOPP-en i Glasmagasinet har de nå altså fått mulighet til å åpne en fysisk butikk

– Dette er jo aller første gang vi har gjort noe fysisk, så det har vært veldig lærerikt og morsomt, forteller Emma Lillemo og Marthe-Maren Nygaard, personene bak satsingen. Det er en helt annen måte å kommunisere med kundene på, og det gir oss unik erfaring.

– Emma Lillemo har jobbet i Tise siden 2016, mens Marthe-Maren Nygaard kom inn i 2019.

– Tise Basics ble startet fordi vi så et behov for at det ikke er alt man ønsker å kjøpe brukt, forteller jentene. Da vi startet hadde vi et lager med 10 produkter, nå har vi faktisk litt over 1000! Vi tror veldig på at man ikke skal bruke for mye pekefinger når det kommer til å gjøre grønnere valg, så vår ambisjon er å tilby mennesker produkter som er et bedre alternativ enn det man finner i butikken. Det er det viktigste kriteriet for oss, og det prøver vi å ha i bakhodet hele tiden.

Men hva synes egentlig folk der ute om gjenbrukbare produkter?

– Vi opplever at folk vi nå får møte fysisk er veldig åpne og nysgjerrige. Det er lettere for oss å gi god informasjon om produkter når vi møter kunder ansikt til ansikt. Vi selger mye av for eksempel bakeark, vaskeegg og isbitformer i silikon – produkter folk helt fint tenker de kan bruke om igjen uten at de ofrer noe i hverdagen, sier Lillemo.

– Så er det helt naturlig at folk er mer skeptiske til for eksempel gjenbrukbare Q-tips, sier Nygaard. Men når alle prøver litt, blir summen bra! Vi vil jo at det skal være enkelt for folk flest.

I tillegg til Lillemo og Nygaard som har ansvaret for Tise Basics POPPOPP, har de fem stykker som jobber på skift i butikken. Så har de også fått litt hjelp av andre.

– Det har vært fint å rådføre seg med ansatte tilknyttet Glasmagasinet, de har jo erfaring med å drive butikk. Så selv om vi har mange hatter i det daglige, har vi ikke startet på helt bar bakke, forteller de to.

De to jentene forteller at det også er mange folk som er innom nå i julestria.

– Vi har alt fra 65 år-gamle menn til yngre jenter innom. Det virker som det appellerer med produkter som det er lav terskel for å både kjøpe og bruke, forteller Nygaard. Så har vi jo mange produkter som folk synes er artige og spennende, rett og slett. Vi selger jo alt fra sminkebads i bambus til gjenbrukbare griller, så her finner man noe til de aller fleste.

Tise Basics POPPOPP skal være i Glasmagasinet ut desember. Stikk gjerne innom, enten du bare er nysgjerrig eller er ute etter et spesifikt produkt!

  • Stikkord: Basics, bærekraft, bærekraftige, glasmagasinet, isbitformer, poppopp, produkter, Q-tips, Tise, vaskeegg
  • Publisert: november 19, 2021
  • Tekst:

Logg inn