Illums Bolighus feirer 80 år!

Illums Bolighus feirer 80-årsjubileum og inviterer i den forbindelsen til en aktivitetsrik september måned med gode jubileumstilbud, spesielle jubileumsprodukter. I tillegg kan du delta i deres store jubileumskonkurranse for No1-kunder, og ikke minst -20%* jubileumsshopping lørdag 11. september:

-20%* JUBILEUMSSHOPPING lørdag 11. september kl. 10 – 18.

Illums Bolighus vil gjerne feire det runde jubileet med sine lojale No1-kunder og inviterer derfor til -20%* jubileumsshopping på Glasmagasinet Stortorvet, hvor du kan spare 20% på nesten hele sortimentet. Du som allerede er vår No1-kunde skal fremvise din invitasjon i kassen ved betaling. Er du ikke No1 kunde, kan du registrere deg i butikken på dagen og få -20% på ditt kjøp.

* Gjelder ikke online. Det gis 10% på Gubi, KitchenAid, Louis Poulsen, Montana samt på bestillingsvarer ved forskuddsbetaling. I dette tidsrommet opptjenes det ikke No1-bonuspoeng.  No1-kort og tilhørende bonussjekker, tilgodelapper og Illums Bolighus-gavekort kan ikke benyttes. Vi kan dessverre ikke reservere varer på forhånd, og vi pakker dessverre ikke inn gaver i dette tidsrommet. Det er ingen rabatt på allerede nedsatte varer, varer markert med spesialpris eller på kjøp av Illums Bolighus-gavekort.

Les mer om jubileet her:

Illums Bolighus ble grunnlagt i 1925 under navnet BO. Bak etableringen sto den danske forretningsmannen Kaj Dessau, som i tillegg til sin forretningsteft hadde en stor estetisk sans. I samarbeid med Kaj Dessaus kunstneriske konsulent Brita Drewsen skapte han et konsept, som inntil da ikke var sett noe annet sted i verden. Deres usedvanlige fremsyn og kvalitetssans opp gjennom 1930-årene har siden hatt stor betydning for den statusen dansk boligkultur har oppnådd internasjonalt.

Etter at forretningen i 1941 ble overtatt av familiene Illum, Berg og Trock-Jansen, som også eide stormagasinet A.C. Illum A/S, ble stedet døpt om til Illums Bolighus A/S. I 1961 tegnet Arkitekt M.A.A. Kay Kørbing den nåværende bygningen, som med underspilt ekstravaganse fremstår som et stilrent og klassisk bygningsverk midt på travle Amagertorv.

Illums Bolighus har ikke lengre noen form for tilknytning til stormagasinet Illum.

Eierskapet av Illums Bolighus ligger i dag hos en investeringsgruppe, med husets administrerende direktør Henrik Ypkendanz som hovedaksjonær. Etter hans tiltredelse som direktør i 2001, har huset opplevd en positiv omsetningsutvikling og en stigende lønnsomhet. Det er derfor med stor tilfredshet at Henrik Ypkendanz i dag står i spissen av det suksessfulle bolighuset. Illums Bolighus finnes nå også i Sverige, Norge og Tyskland.

  • Stikkord: design, designklassiker, fashion, illums bolighus, interiør, lamper, møbler, smykker, tilbud
  • Publisert: september 9, 2021
  • Tekst:

Logg inn