Høstslipp og nyheter fra Magnor glassverk i Glasmagasinet

Høstens nyheter for 2023 er på plass i Glasmagasinet. Vi gleder oss til å vise frem høstperlene som designteamet Teresa Bergerud, Finn Schjøll og Halvor Bakke med samarbeidspartner Anita Sletten står bak.

Hele Norges interiørkonge designer for Magnor Glassverk

Halvor Bakke har inspirert hele Norge gjennom programmet «Eventyrlig oppussing». Siden 2011 har han også designet bestselgere for Magnor, og mange av produktene hans er favoritter i norske hjem.

Møbel- og interiørdesigneren bor på det gamle småbruker Trae som har vært med å gi Halvor Bakkes nyeste høstkolleksjon navnet The old farm collection.

NYHET: The old farm collection – inspirert av nostalgi

Kolleksjonen bærer preg av Halvor Bakkes svakhet for nostalgi, og er gjennomsyret av historisk sjarm. Serien består av flasker i ulik størrelse med assosiasjoner til gamle apoteker- og melkeflasker. Kombinasjonen av det gamle uttrykket sammen med det stramme og moderne, viser Halvor Bakkes evne til å forene design med funksjonalitet.

Kolleksjonen blander det gamle med det moderen på en stram og elegant måte.

Flaskene er nydelige som både vasker og lykter, men kan også brukes til oppbevaring. De kommer i ulike størrelser og farger – tilpass dem miljøet de skal stå i, eller miks dem sammen til din personlige vri.

De nydelige, munnblåste flaskene fås i ulike størrelser og med ulike farger på glasset.

DRINK-serien får et nytt medlem

Den suksessrike kolleksjonen DRINK er elegante barglass med tradisjonell, klassisk design inspirert av Halvor Bakkes mange reiser verden rundt. De passer like godt til drinker som til mineralvann, ser fantastiske ut på bordet, har god tyngde og er gode å holde i.

NYHET: NOIR LOWBALL

Denne høsten utvides DRINK-serien med et nytt glass: NOIR LOWBALL i koksgrått glass og struktur.

Nyheten NOIR LOWBALL i elegant, koksgrått glass.

En kopp full av NOSTALGI

Designerduoen Halvor Bakke og Anita Sletten står bak det populære serviset NOSTALGI – et vakkert og klassisk servise med nordisk motiv som er en grunnleggende inspirasjonskilde for begge. NOSTALGI består av totalt tolv deler og tåler både mikrobølgeovn og oppvaskmaskin.

Designerduoen Halvor Bakke og Anita Sletten.

NYHET: NOSTALGI kaffekopp med skål

Den nye koppen og skålen kompletterer serviset med samme flotte dekor.

Kompletter Nostalgi-serviset med høsten nye kopp og tilhørende skål. Koppen
tar 35 cl, og skålen er 14,5 cm diameter.

NYHET: Family Brun – design av Finn Schjøll

Blomsterdekoratør Finn Schjøll har designet en rekke flotte produkter for Magnor.
Han bruker sin kunnskap om blomster og blomsterdekor for å gi vasene egenskaper som optimaliserer blomstenes levetid og dekormuligheter.

Family er elegant med myke former. Den stramme kanten sørger for å holde blomstene stramme og rette, mens den runde basen gir plass til godt med vann slik at de lever lengre.

Family Brun finnes i klar og sjokoladebrun versjon, og tre høyder: 11 cm, 17 cm og 26 cm.

ALBA ANTIQUE av Teresa Bergerud

Teresa Bergerud er Magnors egen produktdesigner – utdannet cand.mag i produktdesign og med lang og variert erfaring innenfor ulike områder. Med en dragning mot 50- og 60-tallsdesign har hun utviklet den populære ALBA-serien. Både ALBA Antique og ALBA Fine Line finnes i ni varianter.

NYHET: ALBA champagneskål – spesielle øyeblikk fortjener en skål

Den delikate ALBA-serien får endelig sin etterlengtede campagneskål. Skålen er munnblåst med samme myke kurver som resten av familien, og håndslipt med det klassiske Antique-mønsteret. På tross av det delikate og fine utseendet er dette robuste glass som tåler bruk.

Alba champagneskål kommer i to utgaver – både Alba Antique og Fine Line med målene høyde 15 cm, diameter 12 cm, volum 27 cl.

HUSNISSE – design studio Magnor for Magnor glassverk

Den lille, glassklare husnissen er inspirert av tegninger av gamle hagenisser, men i en moderne utgave og spennende geometriske former. Husnissen er en koselig juledekorasjon som aldri går ut på dato – den perfekte julegave til eget hjem, eller som vertinnegave.

Husnissen er 13,6 cm høy og kommer i to varianter – med og uten rød nisselue.
  • Publisert: september 20, 2023
  • Tekst:

Logg inn