Gode tips til hobbykokken!

Enten du er hobbykokk eller mesterkokk, så hjelper det å ha alt av nødvendig utstyr på kjøkkenet. I Illums Bolighus finner du det meste du trenger for å diske opp smakfulle retter til deg selv og gjestene.

Mat og drikke om sommeren
– Nå som det er sommer, kan jeg virkelig anbefale saftpressen til Magimix, forteller Oliver Kristiansen som jobber i kjøkkenavdelingen i Illums Bolighus. Den er ekstremt populær nå som det er varmere ute, men like god å bruke resten av året.

– Magimix sin Duo Plus XL har en sentrifuge som får all saften ut av frukten og grønnsakene, noe som gjør at du får i deg alt av vitaminer. Den kommer også med hele 30 års garanti!

Magimix Duo Plus XL

–Det har blitt mer og mer populært med forskjellige uterom og utekjøkken for virkelig å skape stemning der man bor, forteller Kristiansen, og Forno-grillen til danske Morsø er et ypperlig produkt i så måte. Den gir deg varme og italiensk stemning på terrassen eller i hagen.

Med sin ovale form i jern er Forno både rustikk og moderne i uttrykket, og kan benyttes som både grill og uteovn. Forno kan brukes til å grille kjøtt, fisk, sjøkreps, eller til å lage deilig brødbakst – alt over åpen vedfyrt ild. Med Morsø Forno får du lekkert design og dansk kvalitet siden 1853.

Kobber og fjøler
– For den som virkelig liker å kokkelere, så er kobber-kolleksjonen til Mauviel 1830 et must, forteller Kristiansen. Kobberkjeler er noe av det beste å jobbe med når det kommer til matlaging, så det er kanskje ikke rart at dette er å foretrekke for mange profesjonelle kokker. I tillegg er kobber ledende innen varmefordeling og noe av det enkleste å få opp og ned i varme.

Mauviel er franske kobberkjeler og panner laget i mange generasjoner. Her får du 90% kobber og 10% stål på innsiden for hygiene.

Mauviel 1830 kobber-kolleksjonen.

– Det er kanskje opplagt, men en god fjøl er noe vi alle trenger på kjøkkenet – uavhengig av ambisjonsnivået på matlagingen, sier Kristiansen.

Eik er noe av det mest hygieniske av treverk når det kommer til trefjøler, og har i tillegg antibakterielle egenskaper. I Illums Bolighus Glasmagasinet finner du blant annet Raugemstalt eikefjøler i et hav av størrelser og varianter – fra den daglige skjærefjølen og de lange flotte serveringsfjølene, til de små fjølene som egner seg mer som en brødkuvert.

Raugemstalt fjøler.

Med god mat kommer god drikke
Og hva om du skal ha noe godt i glasset til maten? Da er en flott dekanter akkurat det du trenger i hjemmet – enten du er en vinkjenner eller ei.

– Etter åpning har vin godt av å få lufte, sier Kristiansen. Ultra Dekanter fra Riedel er en dekanter jeg kan anbefale på det varmeste. Den har en flott flate i bunnen som hjelper vinen å lufte kjapt, samtidig som den er enkel å helle av.

Ultra Dekanter fra Riedel.

  • Stikkord: Dekanter, Det finnes alltid en anledning, glasmagasinet, Hobbykokk, illums bolighus, Kobberkjeler, Magimix Duo Plus XL juicer, Magimix Duo Plus XL saftpresse, Matglede, Mauviel 1830, Mesterkokk, Raugemstalt eikefjøler, Riedel, Sommermat
  • Publisert: juni 8, 2021
  • Tekst:

Logg inn