Gode ferieråd fra Ditt Apotek

Nå som sommeren er i full gang, kan det være lurt å ha noen helt enkle ting i bakhodet mens du planlegger ferien eller allerede er på reisefot.

Sommeren er selvsagt en tid vi skal nyte, og uansett hvordan du tilbringer disse deilige månedene, så hjelper det å være litt forberedt. Hos Ditt Apotek i Glasmagasinet finner du alt du trenger for en behagelig sommer, enten du befinner seg i byen, på havet, stranda eller fjellet.

På varme sommerdager er det lite som slår å legge seg strekk ut i sola. Da er det utrolig viktig å ha med seg en god solkrem. Solkrem er viktig for å beskytte kroppen mot solens UV-stråler. Det et også viktig at du bruker solkremen riktig. Les gjerne etiketten nøye. Det er også veldig viktig at du påfører nok solkrem, gjerne en håndfull til en hel kropp. Og er du en av dem som har gammel solkrem liggende fra tidligere ferier? Da kan det bære lurt å sjekke datoen. Solkrem som har gått ut på dato bør nemlig byttes ut, da effekten kan være redusert.

Solkrem, eller solfaktor, angir hvor mye lenger du kan være i solen uten å bli brent. Bruker du solfaktor 50 kan du altså være i solen 50 ganger lengre enn hvis du ikke bruker faktor i det hele tatt. Så hvilken skrem skal du egentlig velge? Kreftforeningen anbefaler å bruke minimum solfaktor 30 for å beskytte seg godt nok. Behovet for solbeskyttelse vil også være avhengig av hvor sterk solen er, og hva slags hudtype du har. På Ditt Apotek Glasmagasinet finner du en rekke ulike solkremer til alle slags behov. Ta gjerne turen innom oss, så hjelper vi med å finne solkrem som passer nettopp deg. Akkurat nå har de også tilbud på en rekke forskjellige solprodukter.  Les mer om tilbudene fra Ditt Apotek ved å klikke på denne linken: Tilbud fra Ditt Apotek 

Sjekk kroppen for flått!
For deg som er på reisefot, og gjerne mer ute i skog og mark enn du pleiers å være ellers om året, kan det være lurt å av og til sjekke kroppen for flått. Det finnes mange hundre flåttarter, og i Norge er skogsflåtten den vanligste. Flåtten lever av å suge blod, og vi mennesker kan bli bitt hvis vi kommer borti vegetasjonen som flåtten sitter på. Det viktigste du kan gjøre er å dekke deg til når du ferdes i skog og mark, men nå som det er sommer og varmt, er det lettere sagt enn gjort. På Ditt Apotek Glasmagasinet finner du blant annet spray som kan hjelpe å holde flåtten unna, samt flåttfjerner dersom du skulle være uheldig å få en krabat på kroppen.

Vær forberedt på reisesyke barn og voksne.

Det finnes de som sliter mer enn andre når de er på reisefot, da spesielt i bil og andre kjøretøy. Og nå som mange av oss kommer til å feriere her i Norge, er det også mange som skal ut på lengre kjøreturer. Dersom du pleier å bli kvalm, er det viktig å huske på å ta medikamenter før kvalmen melder seg, da har de best virkning. På Ditt Apotek Glasmagasinet har vi en del hjelpemidler som forhåpentligvis kan gjøre sommeren mer behagelig – også for deg som sliter med reisesyke.

Antihistaminer har vist seg å ha en kvalmdempende effekt. Preparatene skal tas 1-2 timer før avreise. Det er viktig å huske på at vedkommende som kjører bilen eller båten ikke skal ta slike medikamenter.

Det finnes også armbånd til både voksne og barn som kan hjelpe mot reisesyke og kvalme. De finner du også på Ditt Apotek Glasmagasinet:

Sea band, voksne,  Sea band, barn

Da gjenstår det bare for oss i Glasmagasinet å ønske deg en riktig god sommer! Og trenger du noe som gjør at du får enda lavere skuldre i ferien, da vet du hvor du finner oss.

  • Stikkord: antihistaminer, Ditt Apotek, Ferie, flått, kvalme, reisesyke, solbeskyttelse, solfaktor, Solkrem, sommer
  • Publisert: juni 28, 2021
  • Tekst:

Logg inn