Et uforpliktende møte mellom brukskunst og kunst

«Fusion Gallery» er et POPPOPP galleri hos Glasmagasinet. Her vil talenter innen kunst og design vise frem sine verk. Besøkende kan oppleve og kjøpe spennende arbeider fra mer enn 20 ukjente og kjente talentfulle kunstnere. 

Alt fra håndlagde skulpturer, blåst glass, 3D-printede objekter, grafiske og malte bilder er eksempler på verk som befinner seg i krysningspunktet mellom kunst, design og interiør. utstillingen ligger i underetasjen i Glasmagasinet.

Samarbeidet mellom Spotly og Glasmagasinet har gjort det mulig å bygge en kreativ sfære i Glasmagasinets praktfulle lokaler, med kreative spirer for å lage et konsept vi ikke har sett lignende før i Oslo by. Her har besøkende muligheten til å utforske det urørte – og via en QR-kode enkelt handle kunstverkene i galleriet.

OM KUNSTNERNE

BABY DAUGTHER

Baby Daughter er en liten Norsk merkevare som ble grunnlagt av Miriam Heinesen og Martine Huth i 2018. Deres første smykker (SINT-kolleksjonen) startet som en motreaksjon på klassiske kvinne-smykker som oftest inkluderte ord som love, happiness, calm og peace. Designerne ønsker å tilby smykker som lar kvinner utrykker flere sider av seg selv – ikke bare de «søte og snille». 

Kvinner kan og bør tørre å bli sinte, være strenge, si nei, gi litt faen, være sin egen bestevenn, elske seg selv, og det ønsker vi å minne de på i hverdagen.

Baby Daughter

BIRGITTE LEBESBY

Birgitte Lebesby er en Oslobasert illustratør, oppvokst i Engelsviken, et lite tettsted utenfor Fredrikstad. Gjennom oppveksten har naturen hatt en stor påvirkning på livet hennes og skogen var stedet hun fikk energi fra. Allikevel har støy og tempo fra større byer vært viktig. Disse to motsetningene er sterke inspirasjonskilder i verkene hennes. 

“Jeg elsker stillheten fra naturen og alt som skjer i byen. Når det kommer til utrykk og teknikk liker jeg å blande figurativt og abstrakt tegnekunst med blyant og maling.”

Birgitte Lebesby

DARIA KOZLOVA 

Daria Kozlova er en freelance illustratør og designer basert i Oslo. Bildene hennes er sære, morsomme og detaljerte. Arbeidene hennes bærer preg av farger, komposisjon og rom.

“Jeg er fascinert av det vakre ved den enkle hverdagen, og jeg prøver å fange det i bildene mine. Jeg har brukt mye tid på komposisjonen og fargepaletten da dette er hovedfokuset i bildene mine. Kun når jeg føler meg fornøyd med disse to komponentene begynner det detaljerte arbeidet.”

Daria Kozlova

EVIGR

Evigr selger ekte blomster som er preserverte til å vare fra ett til fem år, alt etter hvilken art. Etter snitting har de blitt dehydrert for vann og klorofyll og deretter rehydrert med plantebasert konserveringsmiddel laget av soya. Resultatet er vakre blomster og planter “frosset” i tid, med farge, form og fuktighet bevart.

Evigr

FORMBAR

Formbar Glassverksted er et fellesverksted og atelier som holder til i Haugesund, etablert i 2017. Formbar teller i alt 5 ansatte, drives og eies av de tre kunstnere Julie Shirani Kausland fra Bergen, Eirin Bjørsland Hansen fra Elverum og Kirsten Vikingstad Storesund fra Karmøy.

De er opptatt av høy kvalitet og tilbyr norskproduserte designvarer, brukskunst og kunst i glass. Formbars besøkslokale består av et kombinert verksted og utsalg på 150 kvm i Haugesund sentrum. Verkstedet består av et fullt utrustet glassblåserverksted og slipeverksted.

Formbar

IDA SIEBKE 

Ida Siebke arbeider i spennet mellom funksjon og abstrakt skulptur hvor glass er hovedmaterialet. Hun liker å skille mellom henne selv som glassblåser og som glasskunstner, hvor hun i det funksjonelle fokuserer mye på farge og form. I det skulpturelle og kunstneriske har hun en personlig og psykologisk tilnærming til arbeidene.

Ida Siebke

MOTHERROCKER ART 

Billedkunstner Cecilie Løvik Sveen, også kjent som Motherrocker Art, har bakgrunn som interiørarkitekt og designer i hotellbransjen. De siste fem årene har hun søkt friheten som ligger i å uttrykke seg kunstnerisk gjennom ulike medier som maling, collage,  broderi og upcycling av møbler. I løpet av denne reisen har hun vært med på å stifte kunstnersamarbeidet kunsKALL sammen med tre andre kunstnere. De har blant annet arrangert årlig utstilling i 1700- talls paviljongen i Hvervenbukta i Oslo.

Som billedkunstner utforsker hun ofte grenseovergangene mellom det flytende organiske og det stramme uttrykket. Prosessen gjennom lek og eksperimentering med forskjellige materialer og teknikker, danner grunnlaget for hennes kunstneriske uttrykk. Farger, gjerne i uvante og skjærende kombinasjoner, sammen med abstrakte komposisjoner er også gjennomgående temaer i de ulike arbeidene.

Motherrocker Art

PIKELUS

De to grafiske designerne og illustratørene Camilla Rørvik og Maria Torset-Granli hadde en ting til felles da de var ferdig med utdannelsen: de ville lage design som gjør folk glad! Så derfor startet de Pikelus, deres eget designbyrå. Nå har de satt sammen en kolleksjon bestående av serveringsbrett, skjærefjøler, glassbrikker og kluter for å nevne noe. Gode produkter til hjemmet. De fleste produktene er kortreiste og de er opptatt av kvalitet og miljø når det kommer til produksjon. 

“Fjølene er laget med en en stor haug med kjærlighet fra et familedrevet firma i Sverige. Kjøkkenhåndklær og kluter er trykket med vannløselige og miljøvennlige farger. Og kluten er helt nedbrytbar, så den kan graves ned i hagen og blir til kompost.”

Pikelus

17B x Rasmus Stride

Samarbeidet presenterer en unik kolleksjon av interiør og husholdningsartikler designet av kunstneren Rasmus Stride for prosjektet 17B. Gjenstandene lages så lokalt som mulig til der bestillingen gjøres på forespørsel. Produktene produseres med ansvarlige høyteknologiske resirkulerte biomaterialer. 

Rasmus og 17B prøver å gripe fatt i utfordringene rundt overproduksjon og plast-forurensning. Dette gjør de ved å se på alternative materialer og produksjonsmetoder.

17B x Rasmus Stride

SANDY HOLT

Sandy Holt lager fargerik keramikk som skal gjøre hverdagen gladere. Hun er opptatt av hva hun omgis av når det kommer til farger og design. Hun lager lager keramikk som er en blanding av kaos og kontroll, og som hun selv hadde satt pris på å ha i sitt eget hjem.

Sandy Holt

A STORM DESIGN

Alyona Storm is an illustration artist from Ukraine, based in Oslo, Norway. She is fascinated by nature and architecture, minimalism and Scandinavian design and combines it in her work. Her illustrations show Norwegian landscapes in minimalistic style. She find harmony in simplicity and find inspiration in nature. Alyona Storm er en Oslobasert illustratør fra Ukraina. Arkitektur, minimalisme og Skandinavisk design er fascinasjoner og inspirasjon hun kombinerer i arbeidene sine. Illustrasjonene bærer preg av norsk landskap i en minimalistisk setting. Hun finner harmonien i enkelheten av ting. 

A Storm Design

ANNE JAHR

Anne Jahr er en Oslo-basert keramiker, som ønsker å lage funksjonelle produkter og kunstobjekter som skaper glede og nysgjerrighet. Hovedvekten av hennes verk er laget med organiske former og fargerike design, alltid med et øye for harmoni mellom materialer, farger og form. I porteføljen hennes finner du alt fra kopper, krus og skåler til vaser og skulpturer. Annes keramikk er gjerne malt, utskjært eller dekorert for hånd. Hun bruker et vidt spekter av ulike teknikker for å arbeide med og dekorere keramikk, og hun både håndbygger, dreier og støper steingods og porselen. 

Anne Jahr

ANOTHER UNICORN

Klesmerket ble etablert i Litauen i 2018 av designer Elena Lund. Et bærekraftig livsstils-brand for åpensinnede med fokus på lokal og etisk produksjon. De tre hovedproduktene som står i senter er unike unisex t-skjorter som er laget av mykt og økologisk Supima bomull, håndlagde smykker og “mental hug” plakater som skal inspirere folk til unne noen andre en klem. 

Another Unicorn

Hen By Henriette

Med en forkjærlighet for det enkle, nordiske rene linjer og geometriske former. Hen er inspirert av nordisk natur og tradisjon, men også av arkitektur, interiør og menneskene rundt henne. Hun henter inspirasjon fra inntrykk og opplevelser hun møter i hverdagen, som hun gjør om til former og skisser som senere blir til nye smykker. Den største inspirasjonskilden til Henriette er livet i seg selv. Et inderlig ønske om å designe og lage små hverdags-kunstverk med en minimalistisk og edgy touch er den essensielle i ideen bak smykkemerket hen. 

Hen By Henriette

ILE AV ELI

Ile betyr å haste, og Eli designer vesker for deg som iler. Ile av Eli er en liten veskeprodusent med mye lidenskap og høyt kvalitetsfokus. Hun bor like utenfor Oslo, og har produksjonen på Kreta. Et familiedrevet verksted produserer skinnproduktene gjennom direkte dialog med Eli. Eli driver alle bedriftens ledd i Norge, besvarer alle henvendelser samt behandler alle ordrer personlig. Med fokus på kvalitet og varighet, som er bærekraftig i seg selv, er det også få ledd og færrest mulig transportetapper. Alle Ile-produkter er vurdert nøye for å nå opp til et høyt krav til funksjon, og kolleksjonen omfatter vesker i mange størrelser. Enhver vil kunne finne den ultimate veske til hverdag, jobb, fritid og fest i et tidløst design med sjel. Farger og design varierer kontinuerlig og kolleksjonen er variert og levende. Fordi livet er for kort til å bære kjedelige vesker. 

ILE AV ELI

PASTELL STUDIO

Pastell Studio er basert i Oslo og ble grunnlagt av Nathalia Waage som designer og lager fargerike dekor produkter. Pastell Studio ble startet med et ønske om å tilføre farge og skape glede i hjemmet. Produktene har en terrazzo effekt som kjennetegner Pastell Studio og inspireres av ulike former og farger. Nathalia jobber konstant for å utvikle nye ideer og fargekombinasjoner. Hvert produkt er laget av Jesmonite som blir støpt, slipt og forseglet for hånd som gjør at hvert produkt er unikt.

Pastell Studio

STUDIO ESH

Erik Singstad Hagen i Studio ESH utformer og produserer funksjonable og bærekraftige produkter av kortreiste og fornybare materialer. Med fokus på form og funksjon er produktene preget av enkelt og minimalistisk formspråk kombinert med solide og miljøvennlige materialer. Med eikematerialer fra sørlandet, ask fra Østfold og 150 år gammel teglstein fra Glommas utløp er det grønne fokuset godt ivaretatt. Verdiene som ligger til grunne er alltid at et produkt skal vare, både i sitt solide materiale og i utforming og estetikk. Et produkt skal kunne opptre alene, men også i samspill, i nåtid og i fremtiden. 

Studio Esh

TEGNE GURO

Guro Skurdal Ødegård aka Tegne-Guro, er en norsk illustratør og kunstner, bosatt på Ormøya i Oslo. Etter to års studie på Strykejernet Kunstskole, har hun jobbet som frilans illustratør, deltatt på flere utstillinger, og har nå blitt en del av teamet i Hilsener. Hennes utrykk er ofte inspirert av menneskekroppen, botanikk og norsk natur, hvor symbiosen mellom kaos og symmetri ofte spiller en sentral rolle. Klare farger, lys og mørke, og detaljerte illustrasjoner er en gjentagelse i kunsten hennes. “Jeg ønsker å gi publikum muligheten til å bruke sin egen fantasi når de ser det jeg skaper, og en følelse av ro og klarhet” Guro selger signerte kunstuttrykk av høy kvalitet, hvert trykk er produsert hos et svanemerket trykkeri lokalt I Oslo, papiret som brukes er syrefritt. Blant produktene hennes finner du også kort til en hver anledning, og kopper med eget designet trykk. 

 

HILSENER

Hilsener samler de mest unike designproduktene som ellers kan være vanskelige å finne på én markedsplass. Hilsener er nå hjem for mere enn 50 av Norges mest fremadstormende kreative småbedrifter. De overrasker oss med originale interiør produkter, keramikk, smykker, kunst med mere. Hilsener og gründer Justine Bodegård er med til å drysse småbedriftsmagi over hele Norge og i sommer kan et skiftende utvalg  oppleves på Glasmagasinet.

  • Tegne Guro
  • A storm design
  • Hen by Henriette
  • Ile av Eli
  • Anne Jahr Pottery
  • The Another Unicorn

ZSÓFIA FÖLDVÁRI

Zsófia Földvári skaper fargerikt servise inspirert av skiftende årstider og pulserende nyanser. Hun finner stor glede i å lage keramikk, eksperimentere med nye teknikker, farger, former og materialer. Keramikken hennes er lagd for å skape glede i hverdagsritualer. Hun digger bulbøse former, myke linjer og naturlige variasjoner i glaserte overflater som er et resultat av spontane reaksjoner i ovnen.

  • Stikkord: fusion gallery
  • Publisert: juni 22, 2022
  • Tekst:

Logg inn