Velkommen til Design- og Håndverksdag lørdag 16. oktober. Se aktiviteter og tilbud her!

Vi inviterer til vår årlige Design- og Håndverksdag lørdag 16. oktober.

Lørdag 16. oktober har vi gleden av å invitere deg til Design- og Håndverksdagen i Glasmagasinet. Det blir en dag fylt med designerbesøk, vandreutstillinger, lanseringer, smaksprøver, aktiviteter og gode tilbud.  Her vil du møte designerne bak noen av våre klassikere og leverandører som vil fortelle deg mer om produktene vi selger her i Glasmagasinet. Husk at det finnes alltid en anledning og vi er her for å hjelpe deg – uansett om anledningen er liten eller stor.  Tilbudene lanseres 14. oktober på denne siden.

VINN ÆGGET™ PÅ DESIGN– OG HÅNDVERKSDAGEN!

Besøk møbelavdelingen i Illums Bolighus, og delta i konkurransen om å vinne designklassikeren «Ægget™» designet av Arne Jacobsen (verdi kr. 74 360,-).

Flere av butikkene har gode tilbud på Design- og Håndverksdagen. Her gir vi deg en liten oversikt:

Aktiviteter og konkurranser i Illums Bolighus.

Tradisjonen tro kan vi i år igjen ønske velkommen til en begivenhetsrik dag på årets Design- og Håndverksdag i Illums Bolighus. Gled deg til en dag med aktiviteter, konkurranser, tilbud, nyhetslanseringer og leverandørbesøk. Vi setter fokus på design, bærekraft, håndverk samt kvalitet og hyller enda en sesong med nye produkter og kolleksjoner. Her finner du hele programmet (klikk på bildet).

Et utdrag fra noen av høydepunktene ser du nedenfor.

Livingavdelingen 1. etg.

Kl. 12 – 16:  Apeverksted med Kay Bojesen.
Se hvordan den ikoniske apen fra Kay Bojesen blir satt sammen på det lille apeverkstedet i butikken.

Kl. 13 – 16:  Møt Blomsterdekoratør Kirsten Westergaard.
Blomsterdekoratør Kirsten Westergaard leverer blomster til bryllup via sitt lille studio på Nesodden.  Lørdager hun her hos oss og demonstrerer binderi som komplimenterer Georg Jensen sitt sortiment.

Kjøkkenavdelingen i underetasjen.

Kl. 13-16:  Lakrids By Bülow.
Smaksprøver på deilig vinterlakris.  CLASSIC – hvor søt lakris møter myk dulcesjokolade og sprø flak med havsalt. GOLD tilfører et fruktig element til WINTER-kolleksjonen, når lakris, sødmen fra hvit sjokolade og en frisk smak av bringebær forenes. Hvis du virkelig vil ha smaken av jul, skal du gå etter CHRISTMAS, hvor kanel blandes med karamellisert hvit sjokolade, knasende smørkaramel og lakris i midten. Sist, men ikke minst, SNOWBALL, som er fullspekket med friskmalt pepper og rålakrispulver, avbalansert med myk melkesjokolade og en søt lakriskjerne.

Kl. 12 – 16:  Nyt smaken av THE MALLOWS
Emma Bülow er lillesøsteren til lakriskongen, Johan Bülow, som startet i 2017 sin egen virksomhet med merket «THE MALLOWS». Filosofien bak THE MALLOWS er en kompromissløs tilnærming til ingrediensene; “Bare det beste er godt nok”.  Emma leker med å bearbeide et klassisk godteri, og målet er å gi et utsøkt tilbud av marshmallows som et organisk gourmetgodis. Smaken av våre marshmallows er laget for å gi deg en unik smaksopplevelse.

Kl. 12 – 16: Nyt en kopp av smakfullkaffe servert av  EM77-termokannene i høstens farger.

Hele dagen:  Kom og opplev «EM77-MUSEET».
Stelton viser den legendariske EM77-termokannen som feirer 44 år i år. De har samlet rundt 40 kanner i forskjellige farger fra forskjellige år, både som har gått ut fra produksjonen og finnes i sortimentet fremdeles. Kannen er designet av den kjente designeren Erik Magnussen, som ble utdannet som keramiker og fikk avgang med sølvmedalje fra Kunsthåndværkerskolen i Danmark i 1960.  Erik Magnussens produkter er utstilt i museer verden rundt, og han har mottatt mange priser for sitt eksepsjonelle designerarbeid.

Nyhet i Illums Bolighus:
OivaToikka er kjent som en av de store personene innen finsk glassdesign. Hans fantasifulle, rike og dristige design er et avvik fra vanlig nordisk design. I løpet av sin lange karriere designet Toikka mange populære serier av glass, inkludert Kastehelmi og selvfølgelig Birds by Toikka . Glassfuglene har blitt samlerobjekter over hele verden. I tillegg til glass dekket hans kunstneriske aktiviteter keramikk, motedesign og til og med plastinnredning og møbler.

Konkurranser:

  • Vinn en ikonisk nissefigur fra Kay Bojesen! Vinneren trekkes ut blant alle handlende kunder av Kay Bojesens produkter denne dagen. Vinneren trekkes mandag den 18/10, som direkte beskjed. Lykke til!
  • Svar på spørsmål og bli med i trekningen av en EM77-termokanne 1 L i en av høstens farger. Velg mellom rust, dusty blue eller sand.
  • Vinn 4 tallerkener (25 cm.) fra Wik og Valsøes Julemorgen-servise. Julemorgen-serviset finner du 2 mønstre; Story og Girlander. Kryss av for hvilket av disse 2 mønstrene som er din favoritt, og være med i trekningen av 4 stk. tallerkener i 25 cm i det mønster du har krysset av.
    Benporselenets gjennomskinnelighet utgjør en perfekt bakgrunn for bildene av dyr, tradisjonsrike hus og trær,  som utgjør servisets design. Delikate hjerter, snøfnugg og girlandere danser lett rundt illustrasjonene; resultatet blir et herlig nostalgisk, men likevel dempet moderne servise. Enten du dekker julebordet med frodig overdådighet eller velger et renere uttrykk, vil serviset Julemorgen tilføre bordet ditt et både vakkert og personlig uttrykk.
  • Nyt et flott oppdekket bord med det nye Royal Creatures-serviset fra Royal Copenhagen.  Svar på kunnskapsspørsmål om dette serviset og du er med i trekningen av et valgfritt produkt fra Royal Creatures-serviset. Benytt deg også av muligheten til å ta en hyggelig prat med representanten som er i kjøkkenavdelingen kl. 12-16 for å besvare dine spørsmål.

Magnor Brandstore

Møt Finn Schjøll kl. 15 – 17 og få inspirasjon til hvordan du pynter hjemmet (og uteplassen) med vakre blomster.
Finn Schjøll er en av Norges mest folkekjære blomsterdekoratører, tv-personligheter og foredragsholdere, godt kjent for sitt gode humør og sine kloke uttalelser. Han kan nettopp dette med blomster og dekorering, og gir stadig ny inspirasjon til hvordan man kan glede andre og hvordan man kan dekorere sitt hjem. For Magnor Glassverk har han designet suksessene Boblen, Dråpen, Florytale og One. Nå er han aktuell med den nye kunstglasserien OPERA.

Heimen Husfliden

Konkurranse i butikken:  Svar på tre spørsmål om Røros Tweed og vær med i trekningen om et pledd.  Konkurransen er åpen både fredag og lørdag. Vi trekker 2 vinnere på mandag 18. oktober.

Representant fra Røros Tweed er tilstede fredag 15/10. Spør om produksjon, vedlikehold, designprosess m.m. Stor visning av alle Røros Tweed- nyheter i butikken, med plakater som forteller om nyheter og designerne bak pleddene fredag og lørdag.

 

STRIKK MED HEIMEN HUSFLIDEN!

Utstilling med fokus på designer Ingunn Birkeland i butikken fredag og lørdag. Du kan treffe Ingun Birkeland i butikken på lørdag.

Ingunn Birkeland (f.1979) er en Oslobasert klesdesigner kjent for sine karakteristiske flettverk og rutemønstre, rød løper-kjoler og show pieces. Fine detaljer, tidkrevende teknikker og det kunstneriske uttrykket står sentralt i hennes arbeid – i kombinasjon med hennes helt særegne og nøye sammensatte palett av pasteller og fluoriserende farger.
Konkurranse: Vinn garn og oppskrift til Ingunn Birkeland design, konkurranse i butikken, mulig å delta fredag og lørdag, vinner trekkes mandag 18. oktober.

Ingunn Birkeland, designer.
Foto: Ingunnbirkeland.no

Besøk vår nye POPPOPP: TISE BASICS

Tise Basics er en nettbutikk eid av Tise, gjenbruksappen som har tatt Norge og resten av Norden med storm. Som et tilskudd til appen ønsker de å gjøre det enklere for forbrukere å finne gode og bærekraftige alternativer til det man ikke kan eller ønsker å kjøpe brukt, samt erstatninger til engangsartikler og mer bærekraftige forbruksvarer. Nå kan du oppleve disse produktene live hos oss i Glasmagasinet!

Lag dine egne bivoks-ark som du blant annet kan dekke til boller og fat med. Kjøp bivoks hos Tise Basics og følg fremgangsmåten: https://tisebasics.com/diy/bivoksark-diy/

Alle som handler for over kr. 400,- i helgen, får et sykit med svart+hvit tråd og nåler for å enkelt kunne ta vare på tingene dine.

 

Bellas Hus

Bellas Hus har 20 års erfaring som sengetøyspesialist. Ønsker du å gjenskape den myke hotellfølelsen hjemme, eller foretrekker du sengetøyet crispy white? Hos Bellas Hus finner du high-end sengetøy fra kjente merkevarer og vårt eget Bellas Hus sengetøy – litt hverdagsluksus til en skikkelig god pris! Vi oppfordrer deg til å velge sengetøy av god kvalitet som varer vask etter vask, år etter år. Få mer inspirasjon og se utvalget på Design- og Håndverksdagen

 

  • Stikkord: Arne Jacobsen, Ægget, Bellas Hus, design, fritz hansen, gaver, håndverk, heimen husfliden, illums bolighus, LAKRIDS BY BÜLOW, leverandører, Lyd, møbler, røros tweed, tilbud, Tise basics, TV
  • Publisert: september 15, 2021
  • Tekst:

Logg inn