Dekk et fantastisk festbord til 17. mai

Endelig er det mai, og årets store norske festdag nærmer seg med stormskritt. For plutselig er det 17. mai! Det er mye som skal ordnes og organiseres når Norge skal feires – og da kan det være lett å glemme borddekorasjonene. Derfor har vi samlet våre elegante favoritter fra butikkene i Glasmagasinet – og deler dem med deg, slik at du har én ting mindre å tenke på når din flotte 17. maifeiring skal planlegges.

 

Tidløst porselen og glass

 Alle produktene er fra seriene Maria (Pale Mint eller White), fra Rosenthal som du finner i Illums Bolighus.

Rosenthals Maria-serier (Pale Mint, White og Pale Orchid) er så mangfoldige at du med hele serien på plass i skapene vil ha et fullgodt servise til både hverdags og fest. Her mangler ingenting for en treretters middag, en enkel frokost – eller en ekstra fin lunsj.

17.mai  er dagen da man kan spise så mye is man vil, men hva med kaker? Kakefatet fra Royal Copenhagen er dekorativt både med og uten desserter som pynt, og vil nok uansett ikke stå bortgjemt og glemt på 17. maifesten.

Dekket 17 mai bord hos Glasmagasinet i Oslo

Alle glassene og desserttallerkenen er fra Iittala.

 

Noe godt i glasset – med eller uten bobler – setter ofte stemningen for festen. Iittala har flotte glass til både hverdags og fest, og i en rekke stilarter. Her er det rom for alle slags leskende væsker!

Happy champagneglass og andre lekre glass fra Magnor Glassverk finner du i Magnor Brandstore.

 

Det populære serviset Mateus er håndlaget i Portugal, og finnes i flere farger hos Bellas Hus.

 

La champagnen boble i gledens glass – Happy champagneglass – på 17. mai! Skulle du heller foretrekke blomster fremfor bobler, er glassene også flotte for å vise frem markblomster dere har funnet langs veien i 17. maitoget.

Mateus-serviset setter farge på bordet, uansett hva du serverer. De akvarellignende tonene setter et lekent preg på ethvert bord, og egner seg godt som blikkfang. Enten du skal ha kun én farge eller vil kombinere flere, vil du oppdage at de er så harmoniske at de går godt sammen uansett.

 

Hos Bellas Hus har de en vase formet som et damehode.

Pynt opp hjemmet med en vakker vase inspirert av de sicilianske maurernes «hode-vaser». Den er like flott både med og uten blomster, og har dessuten et rolig ansiktsuttrykk som gir en fin stemning til omgivelsene.

 

Koppen, kannen og fatet kommer fra Royal Copenhagen, som du finner eksklusivt i Illums Bolighus.

Det vakre «Korall Musselmalt Halvblonde»-serviset fra Royal Copenhagen har et tidløst design, som gjør at selv mange års bruk vil gi en eleganse. Hele serien egner seg både til hverdags og fest. For en glede å invitere på kaffe og kaker, når man har et flott servise!

 

Og med dette gjenstår det bare å ønske deg en riktig god 17. mai, med en fantastisk feiring på den store dagen. Hurra, hurra, hurra!

  • Publisert: mai 11, 2023
  • Tekst:

Logg inn